Mickael Tavares poprvé hrál za Mladou Boleslav. Má nahradit Davida Jarolíma

17. srpen 2014

Souboj dvou středočeských týmů vyzněl ve fotbalové Synot lize výsledkově jasně pro Mladou Boleslav. Ve 4. kole porazila Příbram 4:1. Byla u toho i nová zahraniční posila. Mickael Tavares ale není v české lize neznámým hráčem.

„Myslím, že jsme zažili dobré časy s trenérem Jarolímem ve Slavii. Byla to zábava pod ním hrát. Teď jsem tu jenom dva týdny, je to těžké fyzicky. Měl jsem dlouhé prázdniny, potřebuju nějakou dobu, abych se dal dohromady. Ale vyhráli jsme, to je důležité," řekl po utkání Mickael Tavares.

S Karlem Jarolímem může navázat na úspěšnou spolupráci ve Slavii, během které získali mezi roky 2007 až 2009 dva tituly a dostali se do Ligy mistrů.

V nejlepší formě ale ještě není. „Je co dohánět, ale věřím, že je ochotný pracovat a že se dá brzy dohromady, aby to bylo jako ve Slavii,“ doufá trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím.

Mickael Tavares, který byl hráčem Hamburku nebo Middlesbrough, neztratil nic na fotbalové eleganci, i když úplně výrazný v utkání proti Příbrami nebyl.

Sám byl ale rád, že mu dal kouč důvěru. „Řekl mi to ve středu. Byl jsem překvapený, protože vím, že nejsem ještě úplně fit. Ale věřil mi. Je pro mě dobré hrát zápasy a snažit se být na tom lépe," myslí si francouzský záložník.

Po konci Davida Jarolíma chybí v kádru Mladé Boleslavi podobný typ záložníka. „Je to zkušený hráč, který je schopný držet prostor. Určitě bude platný tím, že mužstvo v rozehrávce zklidní,“ očekává od jedenatřicetiletého záložníka trenér Karel Jarolím.

autoři: mva , vman
Spustit audio