Miroslav Kuchař připravil lososa s brambory, ochutnával Milan Drobný

Smaženého lososa se strouhaným citrónem a bramborami na másle s petrželkou naservíroval Miroslav Kuchař z hotelu a restaurace Diana na Praze 9.

Ochutnával muzikant a zpěvák Milan Drobný. Dozvěděli jste se, na jakou školu chodil, který známý herec ho učil, proč pije víno při koncertech a jak dělá svůj thajský guláš. Ochutnal i německé víno a zavzpomínal na veselé okamžiky.

Smažený losos s bramborami:

Ingredience
  • 4 filety z lososa po 250 g, vejce, strouhanka, hladká mouka, olej, zmražený citron, sůl, malé kulaté brambůrky (nebo nakrájené na čtvrteky), červená cibulka (nebo šalotka), oříšek másla, petrželka

Postup:
Čerstvého lososa si lehce osolíme a obalíme v klasikém trojobalu - hladká mouka, vajíčko, stouhanka. Smažíme v oleji, ideálně ve fritovacím hrnci, na 150 °C cca 10 minut. Jako příloha se podávají brambory (na čtvrtky nebo malé brambůrky, které se pak nemusejí krájet). Brambory se uvaří, oloupou a na zpěněné červené cibulce nebo šalotce brambory orestujeme, přidáme máslo, sůl a kadeřavou petrželku.

Tip k podávání: Rybu můžete dochutit a zároveň ozdobit nastrouhaným cintrónem. Jak na to? Rozpůlíte cintrón, vyndáte z něj pecičky, necháte ho zamrazit a poté ho zmrzlý nastrouháte na rybu včetně kůry.

 

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka