Mladá Boleslav chystá rozpočet s výdaji a příjmy přes 900 mil. Kč

31. leden 2003

Podle poslední verze navrhovaného rozpočtu bude letos Mladá Boleslav hospodařit s příjmy 909,6 mil. Kč a výdaji 945,3 mil. Kč. Schodek zhruba 35 miliónů korun pokryje město ze zůstatku roku 2002 a z fondu rozvoje a rezerv.

Loni město schválilo původně rozpočet s příjmy a výdaji 563,7 miliónů korun. Vyšší příjmy a výdaje navrhovaného rozpočtu pro letošní rok jsou ovlivněny úvěrem na zahloubení železniční trati na Slovance. Čerpání úvěru téměř 300 miliónů korun tvoří letos prakticky třetinu z celkové sumy příjmů i výdajů.

Magistrát letos počítá s daňovými příjmy 427 miliónů korun, kapitálovými příjmy téměř 50 miliónů korun a dotacemi přes 251 miliónů korun. V oblasti výdajů dominuje správní odbor s více než 168 milióny korun, odbor služeb se 140 milióny a školství, tělovýchova a kultura s výdaji přes 141 miliónů korun.

Město vzhledem k silně omezeným prostředkům letos neplánuje žádné nové velké investice, ale sérii menších investic řádově do pěti až deseti miliónů korun. Návrh rozpočtu na letošní rok i rozpočtový výhled města na další léta bude předmětem setkání zastupitelů s občany 5. února. Vlastní schvalování konečné verze rozpočtu má zastupitelstvo na programu 6. března.

Spustit audio