Mladá Boleslav narazí ve 2. předkole EL na Partizani Tirana, nebo Strömsgodset

22. červen 2015

Fotbalisté Mladé Boleslavi znají jako první český tým možného soupeře v evropských pohárech. Středočeši nastoupí ve druhém předkole Evropské ligy proti albánskému Partizani Tirana, nebo se utkají s norským Strömsgodsetem. K prvnímu zápasu nastoupí český celek 16. července doma, odveta je na programu o týden později.

„Postup by byl fajn, ale víme, že předkola jsou těžká hned od začátku. Nemůžeme si přát nic jiného, než postoupit,“ říká mladoboleslavský útočník Lukáš Magera.

Pro ambiciózní tým by bylo vypadnutí hned na úvod velkým zklamáním, ať už pojede na sever nebo jihovýchod Evropy.

„Jestli jsme říkali, že chceme v Evropě udělat lepší výsledek, tak bychom si neměli v prvním kole vybírat,“ má jasno defenzivní univerzál Ondřej Kúdela, podle kterého se chtějí Středočeši koncentrovat jen na sebe.

Hned po losu toho v Mladé Boleslavi o možných protivnících z 1. předkola asi moc nevědí. „Neznám ani jednoho soupeře, podle prvního zápasu ale oba soupeře poznáme. Teď je porovnat nedovedu,“ přiznává Kúdela.

Známější je v Česku asi norský Strömsgodset, který před dvěma lety hodně potrápil v předkole Evropské ligy Jablonec. Severočeský celek ale nakonec postoupil, když vyhrál oba zápasy. A to i v Norsku na umělé trávě.

„Na umělce jsme trénovali celou zimu a hráli jsme na ní i zápasy. Neměla by to být problém,“ myslí si Magera. Zatím ale není jisté, jestli se vůbec bude muset připravovat Mladá Boleslav na Strömsgodset a umělou trávu.

Postoupit totiž může i albánský tým z Tirany. „Ti kluci budou techničtější, norský styl je spíš důraznější a silovější. Ale můžu se mýlit,“ hodnotí možné herní styly obou týmu Kúdela, který bude mít se spoluhráči jasno o protivníkovi 9. července.

autoři: mva , Petr Hašek
Spustit audio