Mladá Boleslav připravuje stavbu vícepodlažního parkovacího domu

29. listopad 2002

Mladoboleslavská radnice připravuje stavbu vícepodlažního parkovacího domu pro více než 300 aut. Objekt na Severním sídlišti má být prvním z projektů, které budou řešit kritický nedostatek parkovacích míst ve městě. Stavět by se měl v příštím roce, řekl dnes novinářům vedoucí odboru rozvoje města Roman Bílek.

Město vyčlenilo prostředky na přípravu dokumentace, počítá však s tím, že vlastní stavbu platit nebude. Podle Bílka by se na tom měli podílet budoucí vlastníci a nájemci garážových boxů. Mohli by podle něj vytvořit sdružení vlastníků a získat pro stavbu hypoteční úvěr. Přesný model financování radnice dosud nestanovila, ale ze své strany počítá s minimálními náklady. Proti stavbě garáží protestuje skupina obyvatel z okolních domů. Obávají se zhoršení životního prostředí. Bílek připustil, že se sice mírně zhorší, bude však podle něj stále odpovídat zákonným normám.

Mladá Boleslav se potýká s kritickým nedostatkem parkovacích míst dlouhodobě. Řešení si před volbami dávala za úkol většina politických stran. Magistrát má pro stavbu vícepodlažních garážových objektů vytypovány další lokality v centru i na sídlišti. Přes 100 parkovacích míst by mělo vzniknout ještě letos na novém sídlištním parkovišti. V dalších dvou letech mají přibýt další u nových objektů v bývalých kasárnách 9. května. Radnice počítá s rezervou pro parkování i v rámci úprav areálu městského stadiónu. Dosud v této lokalitě desítky lidí využívají k parkování parkoviště jednoho z obchodních středisek. Jeho vedení ale plánuje, že parkoviště budou moci využívat jen zákazníci.

autor: red
Spustit audio