Mladoboleslavské fotbalisty povede Pavel Hapal

3. červen 2008

Mladoboleslavští fotbalisté mají nového trenéra. Na dobu neurčitou podepsal smlouvu se středočeským klubem osmatřicetiletý Pavel Hapal. Bývalý reprezentant v uplynulé sezoně trénoval Nitru a tým dovedl na třetí příčku v tabulce nejvyšší slovenské soutěže.

Nového mladoboleslavského trenéra představil marketingový šéf FK Mladá Boleslav Petr Svěcený na mimořádné tiskové konferenci v úterý 3. června v presscentru boleslavského Městského stadionu.
Pavel Hapal uprostřed letošních letních prázdnin oslaví devětatřicáté narozeniny. S fotbalem začal v obci Břest nedaleko Přerova, odkud ve čtrnácti letech přestoupil do Olomouce. Na vojně kopal za Duklu Praha a v roce 1993 odešel z Olomouce do Bayeru Leverkusen. Po třech letech z německé bundesligy zamířil do španělské ligy. Podepsal kontrakt s Tenerife, v jehož dresu v květnu 1996 utrpěl zlomeninu nohy, čímž přišel o reprezentační start na evropském šampionátu v Anglii. Po dlouhodobé rekonvalescenci v roce 1998 hostoval v Olomouci, které pomohl postoupit do Poháru UEFA. Z Olomouce se vrátil do Tenerife a na další hostování zamířil v zimě 2000 do Sparty Praha. Ovšem v létě 2000 již byl zase v Olomouci, odkud odešel v zimě 2002 na poslední hráčskou štaci do tehdy druholigových Českých Budějovic. Na jaře 2002 skončil s aktivní činností. Nasbíral v ní 31 reprezentačních utkání, v nichž dal jeden gól a v tuzemské lize odehrál za Olomouc a Spartu 182 utkání a dal 55 gólů.
Trenérskou kariéru začal v Opavě a potom postupně působil vTescomě Zlín, Baníku Ostrava a FC Nitra.
autoři: ppe , Von
Spustit audio