Mladoboleslavští fotbalisté si po porážce Zlína zahrají o kvalifikaci do Evropské ligy

25. květen 2019 08:16

Fotbalisté Mladé Boleslav díky výhře 3:0 nad Zlínem v odvetě finále skupiny o Evropu vymazali porážku 1:3 z úvodního venkovního duelu a postoupili do kvalifikačního utkání o Evropskou ligu. V něm v sobotu 1. června vyzvou pátý celek skupiny o titul, jímž bude Liberec, nebo Ostrava.

Skóre otevřel v 52. minutě z pokutového kopu Nikolaj Komličenko, s 28 brankami nejlepší ligový střelec. Postup vystřelil Středočechům v 77. minutě Tomáš Přikryl. Pojistku přidal v 89. minutě Tomáš Ladra.

"Přestože jsme branky vstřelili až ve druhé půli, vypracovali jsme si dostatečný počet příležitostí, abychom utkání zvrátili. To se nám podařilo, i když to bylo s nervy," řekl mladoboleslavský kouč Jozef Weber.

Domácí poprvé zahrozili už ve třetí minutě. Mešanovičovu přízemní střelu z hranice vápna vyrazil gólman Rakovan na rohový kop. Ve 23. minutě přihrál Hubínek do šestnáctky na Mešanoviče, který se ani nadvakrát neprosadil. Po půl hodině hry Rakovan zneškodnil Přikrylovu hlavičku.

O čtyři minuty později zamířil Komličenko zpoza vápna vedle branky. Ve 44. minutě mohl jít sám na branku Džafič, nezpracoval si však ideálně míč a nechal se doběhnout Fulnekem. Bosenský ofenzivní hráč sice vypálil, ale nepřesně.

"V poločase jsme si něco vyříkali, uklidnili jsme se a pak jsme do toho zase šlápli. Pomohl nám Mára (Matějovský), který tomu dal myšlenku a taky rychlý gól. Pak jsme do nich bušili. Věřil jsem, že to zvládneme," uvedl Přikryl.

Ve druhé půli poslal Weber na hřiště Matějovského místo Buchy a Ladru na úkor Křapky. V 52. minutě fauloval zlínský Buchta v šestnáctce Mešanoviče a rozhodčí Houdek nařídil penaltu. Komličenko poslal míč přesně k tyči a přestože Rakovan vystihl směr střely, nedosáhl na ni.

V 64. minutě centroval Přikryl před prázdnou branku, ale žádný z jeho spoluhráčů míč nezasáhl. Středočeši stupňovali tlak a v 77. minutě vstřelili postupovou branku. Po Matějovského druhém rohovém kopu za sebou se míč odrazil k Fulnekovi, jehož střela propadla k Přikrylovi, který se rychle zorientoval a rozhodl.

"Naštěstí to špatně trefil a odrazilo se to ke mně. Já si to přebral a pak už jsem se snažil jen co nejrychleji trefit míč do brány," prohlásil Přikryl.

V 89. minutě stvrdil postup Ladra, jenž obehrál Rakovana a vsítil třetí branku domácích. Mladá Boleslav porazila doma Zlín stejným poměrem i v závěrečném 30. kole základní části.

"Utkání nám nesedlo, nehráli jsme dobře. Dělali jsme spoustu chyb a ztráceli jsme míče na polovině soupeře, kde jsme prakticky nedokázali dát pořádně finální přihrávku. Nedokázali jsme pořádně ohrozit gólmana soupeře. Na druhé straně domácí ukázali ofenzivní sílu a dokázali se třikrát prosadit," konstatoval zlínský kouč Jan Kameník, který po základní části nahradil Romana Pivarníka.

zdroj: ČTK
Spustit audio