Moderátorka Martina Hynková-Vrbová: Z Jesenice to mám na Kavčí hory coby kamenem dohodil

9. duben 2021

Moderátorka a televizní hlasatelka Martina Hynková-Vrbová žila do svých tří let s rodiči v Bolívii. Její tatínek je hydrogeolog a jako pracovník organizace UNESCO tam tehdy hledal vodu pro tamní indiány. Během dospívání strávila několik let ve Španělsku, kde studovala hru na kytaru a dokonce chvíli moderovala televizní soutěž. I proto ráda cestuje a poznává nová místa. Ale nejraději se dnes vrací domů. Do Jesenice na Praze-západ.

V České televizi začínala jako hlasatelka. „Poznala jsem za tu dobu spoustu osobností. Pozorovala jsem je, učila se od nich, dívala jsem se, jak se na tu práci připravují, jak se líčí, jak se oblékají. Byla to pro mě velká škola,“ vzpomíná Martina Hynková-Vrbová. Když hlasatelé končili, bylo jí to líto. O to víc je teď ráda, že se do této pozice mohla opět vrátit na nově spuštěném kanálu ČT3, který je zaměřený na seniory.

Když založila rodinu, odstěhovala se z Prahy. Ale jenom malý kousek. Do Jesenice na Praze-západ. „Je to jen 14 kilometrů od Prahy, což je pro mě ideální, protože je to velice blízko Kavčím horám, tedy České televizi,“ říká moderátorka. Nejdřív měli v Jesenici byt u rybníka Pančáku. Ale když se jim rodina rozrostla, pořídili si o kus dál domek.

V Jesenici je to podle ní ideální pro rodiny s dětmi. „Máme tam nádherné louky. A kolem toho našeho Pančáku je krásná procházka: Je tam spousta zvířat, vodní ptáci. Ta příroda je tam prostě nádherná,“ říká Martina Hynková-Vrbová.

Kromě toho jsou tam i skvělé cyklostezky, po kterých se dá dojet třeba do nedalekých Průhonic. „A tam je Průhonická obora, ve které na tom kole můžete hodiny kroužit. Nebo je možné dojet až do Šeberova a potom jet zpátky druhou trasou přes Vestec,“ popisuje moderátorka.

Svoje oblíbené místo má přitom překvapivě na jednom jesenickém dětském hřišti, kam ráda chodí i bez svých dětí. „Je to na kopci. A na tom kopci je ještě další kopeček. A tam když člověk vyleze, tak vidí až na Chodov. Já tam ráda chodím vpodvečer, kdy se rozsvěcí Praha. To je prostě nádhera,“ uzavírá Martina Hynková-Vrbová, pro kterou je zásadní, že má v Jesenici přírodu na dosah ruky. „To je pro mě největší bonus. Příroda mě dobíjí, je léčivá. Já už bych dnes nemohla žít někde uprostřed Prahy.“

Jaké mají v Jesenici sousedské vztahy a co právě chystá ve svém profesním životě, se dozvíte, když si poslechnete záznam celého pořadu.

Spustit audio