Monika Absolonová trávila víkendy u benešovských babiček

1. duben 2017

Už jako malá chodila zpívat do sboru. Jakmile ale přišlo páteční odpoledne, hodila noty do police a vydala se do Benešova. Víkendy tady Monika Absolonová trávila hned u dvou babiček. „V pátek jsem přišla k jedné a v sobotu odpoledne nebo v neděli ráno jsem se přesunula ke druhé,“ vzpomíná Monika na zážitky, o kterých si povídala s Pavlem Vítkem v pořadu Tady to znám.

Babičku a dědu má známá zpěvačka v Benešově dodnes. „A jezdíme i za tetou a strejdou, kteří tady taky bydlí,“ doplňuje. Za tetou se vypravila i reportérka pořadu Tady to znám a přidala k dobru spoustu historek. „Moniky bylo všude plno. Pamatuju si třeba, jak chodila s kvedlačkou místo mikrofonu a hrála si na zpěvačku,“ vypráví Marie Absolonová.

Monika zase přidává, že si ráda půjčovala babiččin hříbek na jehly, který měla místo mikrofonu, a u dvoukřídlého zrcadla si hrála na populární duo Kamélie. A nejen to: „Když jsem byla malá, mámina sestra recitovala na svatbách. Já jsem občas šla s ní a pamatuju si, že to bylo báječný.“

Benešov má pro ni pořád kouzlo, hlavně díky vzpomínkám na dětství. I když se město od dob, kdy byla malá holka, změnilo. Mrzí ji třeba, že už na náměstí není kamenná kašna s červenými rybičkami a lekníny. „Když se náměstí opravilo, tak jsem byla ten zaprděný starousedlík, kterému se nová podoba nelíbila. Teď musím říct, že je vlastně fajn. Je to jiné, ale i tak mám to město ráda.“

Monika Absolonová, Pavel Vítek

Ze všeho nejkrásnější je pro ni přesto Konopiště - zámek i jeho okolí, třeba místní rybník, kam ráda už jako dospělá chodila na dlouhé procházky se psem. „A v Bystřici – to je pár kilometrů od Benešova – je výborná zmrzlina,“ přidává Monika další tip.

autor: sap
Spustit audio