Most přes frekventovanou Strakonickou ulici na Zbraslavi čeká demolice. Na čas bude provoz omezený

9. říjen 2019 08:41

Pražská Technická správa komunikací nechá na Zbraslavi strhnout most přes Strakonickou ulici a postavit nový. Demolice by mohla začít ve druhé polovině října a následně začne stavba nového mostu. Při výstavbě bude načas omezen provoz na frekventované Strakonické ulici.

Obnova se týká mostu, který začíná ve směru z Prahy sjezdovou rampou a vede přes Strakonickou směrem k ulicím K Výtopně a Za Opusem.

„Při rekonstrukci mostu budou zdemolovány všechny původní části mostu, vyjma základů pilířů, a následně bude provedena výstavba nové trámové konstrukce o jednom poli,“ uvedla mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Nový most bude na rozdíl od toho současného ve správě technické správy. Na stávajícím mostě jsou v pravé římse vedeny optické kabely společností T-Mobile a UPC, které budou přeloženy do podvrtu pod Strakonickou ulicí.

Při demolici nosných prvků mostu plánuje technická správa úplnou uzavírku Strakonické na nezbytně nutnou dobu.

„Což projednáváme i se správcem D4, tedy s Ředitelstvím silnic a dálnic,“ uvedla mluvčí. Také na Zbraslav budou muset řidiči jezdit po objízdné trase.

Praha má s mosty dlouhodobě problémy. Ve špatném stavu je hned několik mostů přes Vltavu, mezi nimi například Libeňský, Hlávkův nebo Palackého most. Libeňský most musel být loni na několik týdnů uzavřen pro MHD a auta. Na zmíněných mostech zkoumá Technická správa komunikací jejich stav.

zdroj: ČTK
Spustit audio