Motorky bych se nikdy nevzdala, říká 31letá účetní z příbramské knihovny Stanislava Nechvátalová

22. červen 2022

Stanislava Nechvátalová žije v malé, filmově proslavené vesničce, Višňová u Příbrami. V příbramské Knihovně Jana Drdy pracuje jako účetní a když to jde, jezdí do práce na motorce. Na té už ostatně projela republiku. Můžete ji také potkat na motorkářských akcích a má samozřejmě i svoji motorkářskou partu.

„Když to jde, jedu samozřejmě na motorce. Jinak ale často jezdím po celé republice. Nejraději mám Karlštejnsko, jižní Čechy a Jeseníky,“ popisuje s úsměvem a rozzářenýma očima paní Stanislava.

K motorkám ji přivedl tatínek. Poprvé řídila motorku, když jí bylo 12 let: „Taťka někomu spravoval babetu a potřeboval ji projet, jestli všechno funguje a zda oprava proběhla v pořádku. Tak jsem se teda obětovala (smích…) a projela ji. Byl to neskutečný zážitek, protože babeta byla rychlejší než kolo. Do té doby jsem na ničem jiném nejela. No, a tak mě chytly motorky,“ vzpomíná nadšeně mladá motorkářka.

Stanislava Nechvátalová, motorkářka z Višňové u Příbrami

Stanislava Nechvátalová se pravidelně účastní charitativní akce Keep Respect v Rehabilitačním ústavu v Kladrubech u Vlašimi (15. ročník se bude konat 6.8. 2022, pozn.red.), nebo třeba motosrazu Jawáč u Čechtic na Benešovsku.

„Motorka je svoboda. Když na ni sednete, už z ní nikdy neslezete. Pro mě je to srdeční záležitost a budu se jí věnovat po celý život. Pokud to půjde, samozřejmě,“ dodává odhodlaně paní Stanislava.

Spustit audio