Muže podezřelé z vraždy obsluhy při přepadení benzínky v Nelahozevsi poslal soud do vazby

17. leden 2019 11:07

Mělnický okresní soud poslal ve čtvrtek dopoledne do vazby dva muže, kteří jsou podezřelí z přepadení čerpací stanice v Nelahozevsi. Jeden z nich při něm zastřelil pracovnici benzínky. Obvinění se vzdali práva stížnosti proti vazbě. 

U soudu dnes vypovídal pouze mladších z nich, který je obviněný z loupeže a hrozí mu až desetiletý trest. Jeho dvaatřicetiletý komplic obviněný z vraždy u soudu vypovídat odmítl. 

Ještě před příchodem do soudní místnosti údajný vrah čerpadlářky, která se snažila zachránit před útočníkem útěkem do vedlejší místnosti, novinářům tvrdil, že na místě činu vůbec nebyl. 

Státní zástupce Tomáš Milec navzhoval vazbu ze tří zákonných důvodů. Podle něj hrozilo, jak to, že muži uprchnou, tak to, že budou ovlivňovat nevyslechnuté svědky nebo budou v trestné činnosti pokračovat. Soud uznal všechny tři důvody.

Policie oba zadržela v pondělí, dvaatřicetiletý muž je stíhaný za vraždu, hrozí mu až výjimečný trest. Jeho šestadvacetiletý komplic je stíhaný pro loupež, v případě prokázání viny mu hrozí deset let vězení.

Eskorta přivedla do jednací síně prvního z mužů zhruba v 8:50, začátek jednání byl původně plánovaný na 8:30. Muž šel v klidu, nesnažil se ani zakrývat si obličej. Ruce měl spoutané pomocí takzvaného medvěda, kdy má zadržený kolem pasu kožený pás, k němuž jsou přichycena pouta, kterými má spoutané ruce.

S nezakrytým obličejem a rukama spoutanýma v medvědovi přišel k soudu také druhý obžalovaný.

Policie stíhá kvůli vraždě pumpařky v Nelahozevsi jednoho muže za vraždu, druhého za loupež. Soud rozhodne o vazbě

autor: jumpee .cz | zdroj: ČTK
Spustit audio