Muzeum v Lužné zahájilo sezónu a s redaktorem Jakubem Kantou o cestování do Rumunska

5. květen 2012
Region expres , Region expres , Region expres

S Františkem Kaplanem jsme zamířili do muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka. Důvod je jasný - zahájilo novou sezónu. Redaktor Českého rozhlasu Jakub Kanta zavzpomínal na dobrodružné cestování vlakem do Rumunska.

Muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka otevřelo své brány. Tato informace jistě potěšila příznivce železniční historie. Tentokrát jsme se zastavili na kus řeči s Františkem Kaplanem. Mužem, který má samotnou expozici takříkajíc na svých bedrech.

Vlakem se dá cestovat po nejrůznějších místech světa. Za poznáním, romantikou nebo dobrodružstvím. Poslední uvedenou možnost zvolil, společně s dalšími čtyřmi studenty, sportovní redaktor Českého rozhlasu Jakub Kanta. Zamířil totiž do Rumunska.

Zprávy z železnice:
Jedna důležitá informace týkající se trati 170 Praha - Plzeň - Cheb, která pochopitelně prochází územím Středočeského kraje. Před týdnem byl ukončen provoz ve stanici Zbiroh. Ten byl naopak nově zahájen v zastávce Kařez. Osobní vlaky, ale také rychlíky, zastavující doposud ve stanici Zbiroh, nově obslouží právě zastávku Kařez.

autor: Pavel Petr
Spustit audio