Muzikoterapie, omítky, angličtí chrti

10. červenec 2010

188. díl Hobby magazínu vám prozradí, že skutečnou perlou mezi květinami jsou mučenky. Jak správně množit tyto květiny a jak o ně dobře pečovat se dozvíte, pokud si pustíte záznam druhého červencového Hobby magazínu. Už naši předci věděli, že hudba léčí. Hudba se cíleně užívá k léčbě i dnes v rámci muzikoterapie. Bližší informace pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová. Jarní a letní období jsou ideálním časem pro nejrůznější stavební práce. Jak postupovat při přípravě omítky, vám vysvětlí zedník Josek Tinka...

Okrasné mučenky
Skutečnou perlou mezi květinami, které pěstujeme doma, jsou mučenky. Zvláštní stavba jejích květu upoutá na první pohled. Jak správně množit tyto květiny a jak o ně dobře pečovat? Hlavně na to se zahradnice Dagmar Horákové ptal Jan Zítka.

Muzikoterapie
Už naši předci věděli, že hudba léčí. Hudba se používala k uklidnění i k harmonizaci těla a duše. Ale také nabuzení větší aktivity. Hudba se cíleně užívá k léčbě i dnes v rámci muzikoterapie. Markéta Vejvodová na toto téma mluvila s jedním z našich předních odborníků v oblasti muzikoterapie, Zdeňkem Šimanovským.

Jak se dělá omítka
Jarní a letní období jsou ideálním časem pro nejrůznější stavební práce. A tak možná přemýšlíte, jestli se do nové omítky pustíte ještě letos nebo až za rok. A možná vás hlavně trápí, že nevíte, jak si omítku sami udělat. Jak při přípravě omítky postupovat, vám vysvětlí zedník Josek Tinka...

Angličtí chrti
Anglický chrt neboli greyhound. Toto psí plemeno vám představíme v Hobby magazínu. Jakou pozornost a péči mu má jeho majitel věnovat, ale i o amatérských dostizích chrtů, si s chovatelkou Martinou Procházkovou povídal Jan Zítka.


Dobrá rada na závěr
Pokud nechcete, aby vás špinily šperky z bižuterie, natřete je zespodu lakem na nehty.

autoři: Eduard Hrubeš , Jan Zítka , Markéta Vejvodová
Spustit audio