Na koloběžce, na motorce i na koni. Tak cestuje Václav Vydra

13. září 2016

Prvním hostem Petra Zajíčka po prázdninách byl herec Václav Vydra. Ten se o prázdninách rozhodně nenudil, spoustu času strávil se svými koňmi. Na divadlo ale nezapomněl.

Václav Vydra měl v létě dost nabitý program. Hned na začátku července se oblékl do dobové uniformy a zúčastnil se rekonstrukce bitvy u Hradce Králové: „Bylo to nádherný, byl i průvod Hradcem, tam pochodovalo devět set pěších uniformovaných vojáků, pětašedesát koní, včetně těch mých, a pětadvacet děl. V nedělní bitvě se to pak zúročilo. Shořely čtyři domy a celé to vidělo 40 000 diváků. Tolik lidí na mě do divadla ještě nepřišlo. Připadal jsem si tam jako frontman rockový kapely,“ popisuje Václav.

A samozřejmě se věnoval svým koním, ale i na divadlo se dostalo: „Odehrál jsem asi deset představení, Noc na Karlštejně a pak asi pět dalších, takový ty letní hry, jak to začalo být neblahým zvykem. Protože divadelní prázdniny se už nedodržují. Můj dědeček (Václav Vydra st., pozn. redakce) když ho oslovili, aby v létě natáčel, tak říkal svojí slavnou větu: „Neexistuje taková produkce, která by zaplatila jediný den z mé dovolené.“ Ta doba už je pryč,“ dodává Václav.

Po Praze na koloběžce

Václava můžete často potkat v Praze na motorce nebo na koloběžce. „Praha se zaplňuje, tempo se zrychluje a koloběžka je vynikající, skvělej prostředek, má výbornou manévrovatelnost. Ovšem ztrácí na rovinkách. Když pospíchám, volím většinou motorku.“

Václav Vydra vyprávěl i o svých koních nebo o svých rodičích, Daně Medřické a Václau Vydrovi. Poslechněte si celý rozhovor v našem archivu nebo se podívejte na video.

Spustit audio