Na kuřecí prso supreme se zeleninou se těšil jako malý kluk Jiří Krampol

Když si uděláte kuřecí prso s kůží a kostí, připravíte si vlastně kuřecí supreme. Pro Jiřího Krampola ho šéfkuchař Martin Zvonař z restaurace La Farma ještě nadil sušenými rajčaty a upekl. K tomu orestoval do křupava zeleninu a celý recept nám poskytl.

 

Kuřecí supreme s rajčaty

Ingredience na 3 prsíčka:

3 kuřecí prsíčka s kostí a kůží

3 sušená rajčata na každý kousek

200 g květáku romanesco

200 g mrkve

100 g ředkviček

20 g cukrového hrášku

20 – 30 g másla, olej

sůl

pepř

Postup:

Do každého kousku prsíček prořízneme kapsu, vložíme do ní 2 – 3 sušená rajčátka, osolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem. Prsíčka orestujeme kůží dolů na oleji a rozpuštěném másle na 2 – 3 minuty. Víc dáme másla, oleje jen trošku, aby se máslo nepřipalovalo.

Po té orestovaná prsíčka přendáme na pekáček a vložíme do trouby. Pečeme 15 minut při teplotě 200 °C. Kuře by mělo být na omak tvrdé, pak je upečené.

Květák romanesco rozebereme na růžičky, košťál odebereme, mrkve nakrájíme na šikmá širší kolečka. Na pánev dáme máslo, orestujeme nejprve mrkev, pak přidáme květák a nakonec hrášek. Nakonec posolíme a lehce opepříme. Zelenina by měla být orestovaná dozlatova.

Martin Zvonař

O tom, že bude kuchařem, se rozhodl sám, protože měl školu tehdy za rohem. Na vaření myslí i ve vaně. Tu si napustí, pak přemýšlí a nakonec posílá nápady svému šéfovi. V kuchyni se snaží zužitkovat úplně všechno. Rád se učí nové věci a zkouší zajímavé potraviny. Největší odměnou pro něj je, když hostům chutná a vrací se.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.