Na Monínec přijelo více lidí než za běžného provozu

30. prosinec 2020

Do lyžařského areálu Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku přijelo dnes více lidí než za běžného provozu. Chtějí využít uzavřeného areálu a použít sjezdovky k bobování. Areál lidem umožňuje bobovat na 170 metrů dlouhé sjezdovce pod hotelem.

Hlavní sjezdovku hlídá ostraha. Někteří lidé jsou kvůli tomu agresivní, řekl dnes ČTK ředitel areálu Jaroslav Krejčí. Lyžařské areály, respektive lanovky a hotely v nich, jsou nyní uzavřené kvůli vládním opatřením proti pandemii koronaviru.

"Tady je totální kolaps, je tu víc lidí, než kdyby byl otevřený areál. Musel jsem vzít do služby šest kluků a ti hlídají hlavní sjezdovku," řekl Českému rozhlasu Krejčí.

Lyžování na Monínci

Veřejnosti nechal k dispozici menší sjezdovku pod hotelem o délce 170 metrů."Někteří jsou neukáznění a stejně tam (na hlavní sjezdovku) chodí. Ten sníh je drahý, nechceme si ho nechat rozšlapat. Klidně ať lidé přijedou, ale žádáme o dodržování zákazu vstupu na hlavní sjezdovku," uvedl Krejčí.

Denně teď dorazí na Monínec stovky lidí, dnes dopoledne je zde asi 300 lidí. "Denně se nám na kopci pohybuje technika, máme natažené hadice k zasněžování, vše pod velkým tlakem a elektrickým napětím.

Kanony zasněžují a jsou nepřetržitě pod napětím," řekl Krejčí, lidem tak podle něj hrozí i zranění. "Všude jsou cedule, je to označené, služba dává upozornění každému hned po příjezdu do areálu," uvedl Krejčí.

Uvedl, že během oficiálního provozu areálu bylo možné hlídat dodržování všech opatření, lidé dodržovali rozestupy, nosili roušky. "Tady teď je shluk lidí, nikdo nemá roušku," řekl Krejčí.

Spustit audio