Na Portě se bude vzpomínat na Wabiho Daňka. Diváci i muzikanti přijeli do Řevnic z celé republiky

30. červen 2018 21:00

Hudebníci i diváci v neděli na festivalu Porta zavzpomínají na legendárního písničkáře Wabiho Daňka. Kromě toho v Lesním divadle v Řevnicích vystoupí i loňský vítěz Aleš Petržela nebo Pavel Žalman Lohonka. Porota také ocení nejlepší soutěžící letošního ročníku Porty.

Čtrnácti oblastních kol festivalu Porta se zúčastnilo 230 skupin a jednotlivců. Soutěž pečlivě sledoval i jeden z organizátorů, hudebník Jiří Vondráček. „Porota to nebude mít vůbec lehké. Přijde mi, že letošní ročník je velmi silnej,“ říká Vondráček.

V hledišti se sešly stovky diváků z celé republiky – nejen kvůli hudbě, ale hlavně kvůli pohodě, která tam vládne. „Jezdím sem na Portu už asi 40 let. Moc se mi líbila pražská skupina Choroši, to bylo výborně zahrané. Porta má svou zvláštní atmosféru, má to něco za sebe,“ prozradil Pavel, který na Portu dorazil z Bohuslavic u Zlína.

Na Portě pravidelně nechybí ani písničkář Jaroslav Samson Lenk. „Přivážím sem nějaké legrace. Lidi se chtějí bavit a ne spolu plakat,“ naznačil svůj program, který si na Portu připravil.

Nedělní program uzavře vzpomínka na Wabiho Daňka, který loni zemřel. „Zazní jeho písničky, ale možná i v jiné podobě, než byli jeho fandové zvyklí. Moc se na to těšíme, i když je to vlastně smutné, ale je to osud, který čeká nás všechny. Alespoň takhle můžeme Wabiho pozdravit a říct „Měli jsme tě rádi“,“ dodal Jiří Vondráček.

Spustit audio