Na pražském hlavním nádraží přibyl výtah. Umožní lidem projít na Žižkov bez přecházení kolejí

9. leden 2021

Na pražském hlavním nádraží přibyl na sedmém nástupišti výtah pro cestující. Od něj se lidé dostanou bezpečně na Žižkov, nebudou tak už muset přecházet přes koleje. Vyplývá to z informace zveřejněné na facebookovém profilu pražské integrované dopravy (PID). V současné době pokračuje rovněž výstavba podchodu a výtahu, který bude ústit v žižkovské Seifertově ulici. Dokončeny mají být letos v srpnu.

„Jedná se o provizorní řešení do doby, než bude vybudován podchod a výtah na Žižkov. Ten se stále ještě staví,“ potvrdila mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

K novému výtahu na sedmém nástupišti se lidé dostanou severním podchodem z nádražní haly. „Výtah vás odveze do podzemní chodby, kterou se dostanete pod kolejemi hlavního nádraží k dalšímu výtahu, a ten vás vyveze na povrch. Dál už je to po provizorním pěším koridoru jen kousek směrem k náměstí Winstona Churchilla,“ píše se na facebookovém profilu PID.

Stavbu podchodu a výtahu do Seifertovy ulice zahájila správa v loňském roce, vyjde na 219,55 milionu korun. Práce zahrnují také přeložky kolejí, kabelového kolektoru, vodovodu a kanalizace a úpravy trakčního vedení.

autor: iROZHLAS.cz | zdroj: ČTK
Spustit audio