Na přejezdu se srazil vlak s autobusem, deset lidí se při nehodě zranilo

14. červen 2020 08:41

Na nechráněném železničním přejezdu u Struhařova na Benešovsku se v neděli ráno srazil autobus s vlakem. Zraněných je 10 lidí. Osm osob  záchranáři převezli do benešovské nemocnice. Jednu osobu s těžkými zraněními dopravil vrtulník do pražské nemocnice v Motole. Škoda je předběžně vyčíslena na téměř čtyři miliony korun. 

„Po nárazu skončil vlak mimo trať a autobus skončil na kolejích. Povolány byly i dva záchranářské vrtulníky. Kvůli počtu zraněných byl aktivován také traumaplán,“ uvedla pro  mluvčí policie Michaela Richterová. Většina zraněných je podle ní z autobusu.

Srážka vlaku a autobusu na přejezdu u Struhařova na Benešovsku

Na místě zasahovaly i tři jednotky hasičů. „Na místě provedli třídění zraněných metodou start a následně ve spolupráci se záchrannou službou poskytovali první pomoc a podíleli se na ošetřování zraněných,“ uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Srážka vlaku s autobusem

Provoz na trati mezi Benešovem a Vlašimí byl zastaven, příčinu a okolnosti nehody policie zjišťuje. Zkoumají i funkčnost signalizace. 

"V důsledku střetu došlo k vykolejení vlaku," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle prvotních informací byla signalizace zabezpečení v pořádku. Na základě šetření na místě byla škoda celkově odhadnuta na 3.7 milionu korun (2.6 mil vlak, 800 tisíc autobus, 300 tisíc trať).

Spustit audio