Na příbramskou rally schází peníze, jubilejní ročník se proto letos nepojede

22. květen 2019 11:08

Jubilejní 40. ročník Rallye Příbram se v říjnu neuskuteční. Pořadatelé se rozhodli závěrečnou soutěž mistrovství České republiky z ekonomických důvodů zrušit. Vedení Autoklubu České republiky nyní zvažuje, zda bude šampionát v letošním roce jen šestidílný, nebo příbramskou rallye nahradí jinou soutěží.

"Tento rok se bohužel nepodařilo naplnit finanční rozpočet pro zdárné uspořádání této organizačně, ale i finančně nákladné sportovní soutěže," uvedl předseda organizačního výboru Petr Šefr na webu příbramské rallye.

Opakuje se situace z roku 2015, kdy byla soutěž také z ekonomických důvodů zrušena. "Omlouváme se všem fanouškům, hostům, posádkám i partnerům akce a pokusíme se tuto nucenou přestávku využít k zajištění finanční podpory na rok 2020 pro případný 40. ročník," dodal Šefr.

Zástupce Autoklubu ČR rozhodnutí překvapilo. "Neměli jsme žádné signály, že by něco podobného hrozilo. Rallye komise situaci nyní řeší," řekl generální sekretář Autoklubu Tomáš Kunc.

Varianty jsou dvě - snížit počet dílů v mistrovství ČR na šest nebo Rallye Příbram nahradit jinou soutěží. "Počítám s tím, že během příštího týdne budeme vědět, jak se rozhodneme," dodal Kunc.

zdroj: ČTK
Spustit audio