Na výletě Boleslavským motoráčkem a rozhovor se strojvedoucím Alešem Firstem

21. duben 2012
Region expres , Region expres , Region expres

Redaktor Pavel Petr usedl do Boleslavského motoráčku. Využil také nabídku Aleše Firsta posadit se do kabiny strojvedoucího vlaku RegionJet.

Druhým rokem se po středních Čechách prohání Boleslavský motoráček. Šine si to především místy, kde se můžete kochat pohledem na okolní krajinu. Vyrazil z Lysé nad Labem přes Mělník a Mladou Boleslav do Jičína.

Stát se strojvedoucím. Takový sen asi měla a možná i má řada z nás. Aleši Firstovi, jezdícím na lokomotivě RegioJetu, se právě tato profese stala životním posláním a také koníčkem. Nejen o tom si s ním na trase z Ústí nad Orlicí do Pardubic povídal přímo v jeho kabině Pavel Petr.

Tip na výlet:
Muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka otevírá své brány. V sobotu 28. a v neděli 29. dubna milovníky železniční historie. Vždy v době od 9:30 do 17 hodin. Sluší se připomenout, že muzeum se již od roku 1999 zaměřuje na provoz a údržbu historických kolejových vozidel. První velká akce se pak v případě Lužné chystá na 12. a 13. května. Půjde o parní víkend a setkání lokomotiv ČKD.

Některé z dalších vydání Region expresu můžete ovlivnit i vy! Stačí svůj námět poslat na mailovou adresu pavel.petr@rozhlas.cz. Všem, kteří tak již učinili, patří naše poděkování.

autor: Pavel Petr
Spustit audio