Náměstí Republiky slaví dožínky. Přijďte na letní folklórní trhy

17. srpen 2018

Náměstí Republiky se ode dneška 17. srpna až do začátku září promění na letní folklórní trhy. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční pochutiny, letní dekorace a také lidový program.

Tržiště ozdobí snopy a zvířátka ze „zlatých“ klasů, girlandy a květy slunečnic. Atmosféru léta a dožínkových slavností navodí bohaté dekorace z obilí, květů a přírodních materiálů. Prostředí venkova dotvoří slaměné dekorace, ozdoby v podobě domácích zvířat a tradiční venkovské atributy - džbery, džbány a vědra. Otevřeno je denně od 10 do 22 hodin.

„Stejně jako se slaví dožínky dobrým jídlem, nabídneme na tržišti čerstvé obložené chleby ve venkovském stylu, rustikální panini, českou klasiku - grilované klobásy a špízy, bramboráky, grilovaný oštiepok, smažené domácí brambůrky a samozřejmě v těchto horkých dnech chladné osvěžující nápoje. Chybět nebude ani specialita, rolovaná zmrzlina s ovocem,“ upřesňuje Hana Tietze, mluvčí společnosti Taiko, organizátora trhů.

Lidé se také seznámí s tradičními lidovými zvyky, nebo se mohou zapojit přímo do programu. Pravidelná animační vystoupení s lidovými zpěvy a tanci se konají v centru tržiště dvakrát denně, a to od 13 do 15 hodin a od 16 do 18 hodin.

autor: jp
Spustit audio