Nedávno opravená silnice u Českého Šternberka na Benešovsku připomíná podle řidičů zmuchlanou záplatovanou deku. Kraj opravu reklamoval

19. únor 2019 07:31

Řidiči, starostové a taky kraj kroutí hlavou nad nově opravenou silnicí z Nechyby do Českého Šternberku. Na podzim tam firma z Tábora opravovala výtluky na čtrnáctikilometrovém úseku. Práce stály přes 3 miliony korun. Jenomže většina opravených míst je hrbolatá a taky se drolí.

„Jedním slovem – katastrofa. Pokud by šlo o provizorní opravu před zimou, ještě je to možné akceptovat. Ale rozhodně ne na další časové období. Přišlo mi, že to nemohl dělat člověk, který se tím zabývá,“ popisuje situaci Yveta Bártová, nezávislá starostka Českého Šternberka s tím, že pokud si opravu zadá sama obec, chodí je pravidelně kontrolovat.  

S opravou silnice není spokojený ani vlastník, tedy Středočeský kraj. Podle náměstka pro dopravu Františka Petrtýla (ANO 2011) je v běhu reklamace. „Skutečně se mi tato oprava nelíbila. Firma drží na tuto zakázku dvouletou garanci a my jí uplatňujeme. Firma s tím nemá problémy, opraví to,“ uvedl.

"Záplatovaná" silnice u Českého Šternberka. Kraj opravu reklamoval

Opravu prováděla táborská firma Dipos silnice s.r.o. V písemném vyjádření nám potvrdila, že nedostatky na své náklady odstraní. 

Fakt, že na silnici budou po půl roce další omezení, netěší ale obyvatele obcí, ani hrad Český Šternberk. Ten je podle zástupkyně kastelánky Kateřiny Míkové v obležení různých uzavírek kvůli opravám silnic už 6 let. „Pro nás je důležité, aby sem projely autobusy, takže doufáme, že tentokrát to nebude nijak dramatické,“ říká.

Oprava silnice začne podle informací kraje na jaře.

Spustit audio