Nehoda popelářského auta ráno zastavila v Praze-Podolí provoz tramvají

27. říjen 2021 10:16, aktualizováno

Nehoda popelářského auta zastavila dnes ráno v Praze provoz tramvají mezi zastávkami Podolská vodárna a Dvorce. Kvůli poškozeným trolejím se změnil provoz pěti linek, mezi Dvorci a Modřany jezdí málo tramvají a další se tam nemohou dostat, což v ranní špičce působilo problémy.

Provoz byl přerušen kolem půl šesté ráno. "Popelářské vozidlo vjelo do tramvajového kolejiště, tam se střetlo se sloupem a tento sloup poškodil tramvajové vedení," řekl Daněk. Řidič měl podle něj zřejmě mikrospánek, alkohol před jízdou nepil. Nikdo nebyl zraněn.

Nehoda popelářského vozu Praha Podolí

Před půl devátou začalo podle Daňka na Podolském nábřeží vyprošťování popelářského auta. "Byly uzavřeny oba jízdní směry," upozornil mluvčí.

Nehoda popelářského vozu Praha Podolí

Poškozené troleje omezily provoz tramvajových linek 2, 3, 17, 21 a 27. Dopravní podnik je podle svého webu odklání. Mezi Podolskou vodárnou a Dvorci jezdí náhradní autobusy. "V ranní špičce na modřanské trati je nedostatek tramvají, jelikož další se tam nemohou dostat a jejich kapacita bohužel nestačí. Cestujícím doporučujeme využít autobusové linky na Smíchov," uvedla na twitteru Pražská integrovaná doprava (PID).

Podle posledních informací bude v tomto úseku obnovený provoz tramvají asi až v noci z něděle na pondělí. 

Podrobnosti najdou cestující i na https://www.dpp.cz/aktualni-odjezdy

autoři: Pavel Lochař , Von
Spustit audio