Nejdříve program pro veřejnost a pak soukromá party. Tak slaví Frolík se Stanley Cupem

7. srpen 2013

Hokejová sezona sice ještě nezačala, ale v Kladně se včera sešlo v parném letním odpoledni kvůli hokeji skoro tolik fanoušků, jako kdyby se hrála extraliga. Důvod měli pořádný - přišli se podívat na Stanleyův pohár pro vítěze NHL. Přivezl jim ho ukázat kladenský odchovanec Michael Frolík.

"Je to super kluk, člověk a hokejista. Je příkladem, jak se chovat k fanouškovi. Někteří hokejisté by si z něj měli vzít příklad." Nejen tenhle fanoušek byl z Michaela Frolíka u vytržení.

Vítěz Stanley Cupu se příznivcům za dlouhé čekání ve frontě v nesnesitelném horku a dusnu odvděčil náramně - dvě a čtvrt hodiny se podepisoval v Kladně, další dvě hodiny ve své rodné vesnici Kamenných Žehrovicích. A jenom v kladenské zámecké zahradě rozdal přes tisíc podpisů.

0:00
/
0:00

"Byl jsem mile překvapený. Bylo skoro plno. Zatím si to moc užívám," říkal Frolík po prvních autogramech, které rozdal v kladenské zámecké zahradě.

Náročné to pro něj skutečně muselo být, protože programem pro veřejnost pro něj den se Stanley Cupem nekončil. Pokračoval na soukromé party s nejbližšími kamarády a příbuznými.

"Vypadá to, že moc spát nebudu, ale pravidla jsou bohužel taková, že ve dvanáct v noci mi pohár vezmou a vrátí mi ho až ráno. Takže v noci se s ním moc blbnout nedá. Mám ale připravenou soukromou party, tudíž to bude dlouhé."

Žádné dlouhé vyspávání si ale Frolík a jeho nejbližší nechtěli dopřát. Ještě dopoledne měli v plánu užít si nejcennější hokejovou trofej doma. "Pohár budu mít i ve středu ráno a doma si ho chceme užít. Uděláme fotky na zahradě, žádné jiné přání nemám."

A i když Michael Frolík dnes Stanley Cup vrátí, bude mu dál nablízku ve společnosti svého spoluhráče z Chicaga Michala Rozsívala. Ten je totiž dalším hráčem vítězů, u koho se slavný pohár na čtyřiadvacet hodin zastaví. Ve Vlašimi ho ukáže Rozsíval lidem v 19 hodin.

autoři: bum , mau
Spustit audio