Nejezděte na D1, varují policisté. Dálnice z Prahy na Brno kolabuje, po D1 projíždí vojenský konvoj

30. květen 2019 08:13

Doprava po D1 z Prahy do Brna od rána kolabuje. Mohou za to i vojenské kolony, které se přesouvají na cvičení z Brandýsa nad Labem. Premiér Andrej Babiš (ANO) jim už cestu zakázal. 

Doprava v některých úsecích dálnice D1 od pondělního rána kolabuje. Cesta z Prahy do Brna se často protáhla o hodiny.  Kolony se vytvořily před zúženími u Zruče nad Sázavou a u Humpolce, vyplývá z dopravních informací policie.

Po D1 se ve čtvrtek přesunují konvoje amerických vojáků, kteří jedou na cvičení do Rumunska a Maďarska. A právě to je důvod, proč nejfrekventovanější silniční tepna Česka stojí. 

Zacpanou D1 řeší už i premiér Babiš. ‚Krizová situace,‘ prohlásil a vyhnal americký konvoj z dálnice

Před Humpolcem na 90. kilometru se řidiči mohou zdržet až hodinu a půl, u Zruče nad Sázavou na 56. kilometru do 60 minut.

Na D2 se v zúžení na 34. kilometru ve směru na Bratislavu srazilo nákladní auto s vozem z vojenského konvoje. Jeden pruh je průjezdný.

Podle mluvčího Ředitelství silnic a dálnic Jana Rýdla byl před 08:00 jeden z konvojů na 105. kilometru. Armáda nemá podle mluvčí generálního štábu Magdaleny Dvořákové hlášeny na D1 žádné nehody amerických vojenských vozidel.

autor: jum | zdroj: ČTK
Spustit audio