Nejkrásnější pohled na Prahu je z paluby parníku, říká ředitel paroplavební společnosti

Od nejstarších dob ovlivňovala řeka Vltava život v Praze. Parníky a osobní lodní doprava patří k metropoli už od 40. let 19. století a dodnes jsou součástí historického koloritu města. V zářivě bílé uniformě nás na palubě lodi Kotva uvítá ředitel PPS Štěpán Rusňák a společně s Jolanou Novákovou povypráví o památkách, které z hladiny Vltavy uvidíte jinýma očima.

Vybrat si můžete z velkého množství lodí tu, která nabízí vyhlídkovou plavbu podle vašich představ. Například Pražská paroplavební společnost brázdí vody Vltavy se svými loděmi už téměř 150 let a nabízí možnost cestovat i na historických parnících.

Parník Vyšehrad je společně s parníkem Vltava jedním ze dvou posledních kolesových parníků na Vltavě. Svézt se ovšem můžete i kteroukoliv z motorových lodí nebo na unikátním plavidle, které je poháněné sluneční energií.

Pokud se vydáte na některou z vyhlídkových plaveb historickým centrem Prahy, čekají vás úchvatné pohledy na stále se měnící scenérie pražských památek, vltavských zákoutí a krásných panoramat.

Uvidíte Národní divadlo, Vyšehrad, Tančící dům, Mánes, Smíchovskou plavební komoru, Sovovy mlýny, Staroměstskou mosteckou věž, Rudolfinum, Podolskou vodárnu, Žluté lázně, mosty železniční, Palackého, Jiráskův, Legií, Karlův, Mánesův, Čechův, Štefánikův nebo Hlávkův, vltavská nábřeží a pražské ostrovy.

Plujte s námi na vlnách!

Spustit audio