Nejprve počasí jako v létě, teď kroupy a náledí. Meteorologové rozšířili výstrahu téměř na celé území

3. duben 2021

Meteorologové v sobotu rozšířili výstrahu před náledím v noci na neděli téměř na celé Česko. Dále platí také v pátek zveřejněná výstraha, že většinu republiky v sobotu zasáhne silné sněžení. Vyplývá to z aktuálních informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Výstraha před tvorbou náledí platí od sobotních 21.00 do nedělních 08.00 nově pro skoro celé území země, vyjma části středních a východních Čech, jižní Moravy a Slezska.

Objevit se může spíše ve vyšších polohách, nad 500 metrů nadmořské výšky. Meteorologové doporučují řidičům i chodcům, aby byli opatrní.

Nadále platí, že skoro v celém Česku - kromě Karlovarského a Plzeňského kraje - může v sobotu až do 23.00 silně sněžit. Napadnout mohou za hodinu až čtyři centimetry sněhu. V oblastech s nadmořskou výškou pod 500 metrů se mohou objevit smíšené či dešťové přeháňky.

ČHMÚ varuje, že silnice mohou být kvůli sněhu nesjízdné a husté sněžení také sníží viditelnost. Hrozí proto problémy v dopravě. Řidiči by měli pozorně sledovat předpověď počasí a dopravní zpravodajství.

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio