Nemocnice v Brandýse omezí o Vánocích provoz interní a chirurgické ambulance

13. prosinec 2018 14:47

Nemocnice v Brandýse nad Labem od pátku omezí a později přeruší z technických a provozních důvodů provoz interní a chirurgické ambulance. Opatření má trvat do 27. prosince. Pacienti v akutních případech tedy budou muset cestovat 40 kilometrů do Mladé Boleslavi nebo 25 kilometrů do pražské nemocnice Na Bulovce.

Od pátku 14. prosince do čtvrtka 20. prosince bude omezen provoz nepřetržité interní ambulance, v provozu bude pouze od 6:00 do 18:00, 21. prosince pak bude ambulance v provozu od 6:00 do 15:00.

V pátek 21. prosince pak bude od 15:00 zcela uzavřena chirurgická ambulance, od 22. prosince až do 26. prosince budou zcela uzavřené chirurgická i interní ambulance. Od 27. prosince od 6:00 pak bude provoz navrácen do normálu, obě ambulance začnou fungovat nepřetržitě.

"Jde o omezení čistě z technických důvodů. Tento týden jsem mluvil s majitelkou a ředitelem nemocnice a ti mi řekli, že naopak chtějí nemocnici dále rozvíjet," řekl starosta města Vlastimil Picek.

Přerušení provozu interní a chirurgické ambulance podle něj obyvatele města neohrozí. "Myslím si, že to nezpůsobí nic, protože máme určené dvě velké spádové nemocnice, a to je Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi a Bulovka v Praze," uvedl starosta.

Nemocnice v Brandýse nad Labem zajišťuje lékařskou péči pro spádovou oblast s více než 60 000 obyvateli. Má k dispozici 144 lůžek.

autor: ČTK
Spustit audio