Neodolatelná Jolana Voldánová v Pochoutkách

V neděli 9. března přivítala Naďa s Patrikem ve Studiu chuti moderátorku Jolanu Voldánovou. Ta z Mladoboleslavska přivezla neodolatelná kuřecí křídýlka v marinádě.

V neděli se u nás v kuchyni na Regionu zastavila moderátorka Událostí České televize Jolana Voldánová. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ní připravovali její neodolatelná kuřecí křídýlka v marinádě.

Povídali si také o tom, jak se jí bydlí v Nepřevázce u Mladé Boleslavi, jaká jídla vaří se svými dětmi a proč se tak červená. Pokud si pustíte záznam pořadu, dozvíte se, že Jolana začínala v rozhlase, jaké to je moderovat hlavní zprávy a co moderátoři dělají, když nejsou vidět.

Neodolatelná kuřecí křidýlka

Ingredience:
asi 20 kuřecích křidýlek, olej, kečup, med, sójová omáčka, česnek, cibule, sůl, pepř, majoránka, tymián, oregáno, chilli, skořice a máslo

Postup:
Nejprve (ideálně den předem) si připravíme marinádu - smícháme 6 lžic kečupu, 1 - 2 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce oleje a jednu vrchovatou lžíci medu, nadrobno nakrájené 2 cibule, prolisovaný či nakrájený 3 stroužky česneku, dle chuti soli, pepře, majoránky, tymiánu, oregána, chilli a skořice.
Kuřecí křidýlka naklademe do pekáče, zalijeme marinádou, přidáme máslo a přikryjeme alobalem. Necháme den marinovat.
Křidýlka pečeme zhruba 45 minut, ideálně posledních 5 minut zapnout gril.
Je možno recept upravovat podle své chuti.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo bramborem...

DOBROU CHUŤ!