Neprůstřelné alibi

2. prosinec 2019

Dvě mrtvá těla na dvoře rodinného domku v Krnově. Tímto hrůzným nálezem začíná kriminální případ z roku 2009. Všechno vypadá jednoduše a kriminalisté velmi rychle ukážou na pachatele. Jenomže ten má neprůstřelné alibi. Nebo že by si to jenom myslel?

Pachatel se několik hodin po vraždě objevil v Plzni, kde tehdy bydlel a pracoval. Právě na této skutečnosti také stavěl svou obhajobu, když tvrdil, že není možné stihnout zavraždit dva lidi a o několik hodin později se objevit na druhém konci republiky.

Proti pachateli dvojnásobné vraždy neexistoval žádný přímý důkaz, jen řada nepřímých - například pachové stopy nebo lokalizace mobilního telefonu.

Kriminální případ vycházející ze skutečných událostí budou v pětidílné sérii rozplétat zkušený major Hamr v podání Jana Fišara a elév Horáček, kterého si zahrál Šimon Krupa. Naivní Jiřinka mluví hlasem Magdaleny Tkačíkové a roli vraha přijal Dušan Urban.

Podle skutečných událostí napsal Marek Pivovar, rozhlasové režie se ujala Simona Nyitrayová, s níž na zvukové stránce pořadu spolupracoval Marek Hoblík. Jména aktérů v rozhlasové dramatizaci jsou smyšlená.

autor: Pavel Kozler
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.