Neratovická radnice zdvojnásobí počet lidí, pro všechny má místo

11. prosinec 2002

NERATOVICE (okres Mělník) 11. prosince - Bez větších problémů by měla radnice v Neratovicích na Mělnicku zvládnout po Novém roce nové povinnosti související s reformou veřejné správy. Přestože jako jedna z pověřených obcí více než zdvojnásobí počet úředníků, má již připraveny pro všechny nové kanceláře a z větší části nastěhováno i jejich vybavení. Řekl to dnes starosta Miroslav Lid (nezávislý).

Proti současnému počtu 50 až 60 lidí bude mít neratovický městský úřad od ledna asi 120 zaměstnanců. Kolem 50 úředníků přejde z okresního úřadu, deset nových pracovních míst bude pro obslužný personál.

Pro nové úředníky zajistila radnice kanceláře přestavbou věžového domu, využívaného dříve jako ubytovna. Pro potřeby radnice zde dělníci letos přestavěli tři patra, a vzniklo tak 26 nových kanceláří. V nových kancelářích budou soustředěny všechny správní činnosti. V současné budově radnice zůstanou odbory, které se týkají samostatného působení obce. Podle starosty bude radnice schopna hned od začátku Nového roku plnit své rozšířené povinnosti, pokud nenastane například nečekaná technická porucha.

Vedoucí stavebního odboru Bohumil Koníček doplnil, že rekonstrukce se stihla včas. Do konce týdne bude dokončena i úprava vstupní haly a recepce. Stavební práce se podle něho podařilo stihnout proto, že radnice rekonstrukci budovy zahájila ještě před tím, než dostala státní dotaci. Z 25 miliónů korun nákladů tvoří státní dotace třetinu, dalších osm miliónů korun pokryl úvěr a zbytek město uhradilo ze svého rozpočtu.

Neratovická radnice převezme pod svou správu 11 obcí na Mělnicku. Lid všechny starosty pozval 17. prosince na společné setkání v Neratovicích, kde získají podrobné informace o umístění a náplni práce jednotlivých odborů rozšířené radnice. V rámci reformy veřejné správy budou obce Mělnicka spadat pod správu pověřených měst Mělník, Neratovice, Kralupy nad Vltavou a Brandýs nad Vltavou, který dnes patří do okresu Praha-východ.

autor: red
Spustit audio