Nesmím nikdy dělat mrtvého brouka, říká Petra Kučerová z Kladna, tisková mluvčí Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje

26. leden 2022

Mluvčí kladenského magistrátu, mluvčí společnosti Eurovia nebo mluvčí Vězeňské služby. V současné době pracuje jako mluvčí Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje. Petra Kučerová z Kladna má stále v záloze něco, co v případě nutnosti řekne do médií.

Jako tisková mluvčí začínala Petra Kučerová ve svém rodném Kladně. Na tamním magistrátu pracovala téměř 10 let. Po mateřské dovolené nastoupila do společnosti Eurovia, následně strávila jeden rok na Ministerstvu vnitra, pět let ve Vězeňské službě a dnes komunikuje za Krajskou správu a údržbu silnic Středočeského kraje:

„Pro mě je kariéra důležitá, nestydím se za to. Nebylo to vždy jednoduché, hlavně když byly děti malé. Ale práce mluvčí mě stále baví, a když jsem spokojená pracovně, funguje to na všech frontách,“ říká Petra Kučerová, která v roce 2019 získala druhé místo v soutěži Mluvčí roku v kategorii Nejlepší mluvčí veřejného sektoru. V té době pracovala ve Vězeňské službě.

Petra Kučerová, mluvčí Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje

Vyzkoušela si i práci na druhé straně, tedy v pozici novinářky Českého rozhlasu. „Vím, že novináři pracují stále. Proto se snažím být pro ně 24 hodin denně k dispozici a dávat jim informace, které potřebují. Už jako dítě jsem moc ráda poslouchala Český rozhlas, tehdy stanici Hvězda. Zajímaly mě všechny reportáže, pořady… například Pozor, zákruta,“ vysvětluje Petra Kučerová, kde zřejmě vznikla její láska k médiím.

Má tři děti, ale ani jedno se do médií nehrne: „Nejstarší dcera vystudovala přírodovědeckou fakultu, syn studuje na vysoké škole obor zdravotnický záchranář a nejmladší dcera je zatím na základní škole. Ta mi ale nedávno řekla, že by takovou práci rozhodně nechtěla dělat,“ dodává mluvčí KSÚS Petra Kučerová.

Spustit audio