Než začnete strouhat sýr, potřete struhadlo olejem, bude se lépe umývat
Dnes pro vás mám opět pár triků do kuchyně.
Bílky lépe vyšleháte, když přidáte špetku soli, nebo mísu před šleháním prolijete studenou vodou.
Než začnete strouhat sýr, potřete struhadlo olejem, bude se lépe umývat.
Méně mastné bramboráky můžete usmažit, když do těsta přidáte trochu strouhanky.
Cibule v bramborovém salátu bude jemnější a bude méně nadýmat, když ji už nakrájenou vložíte na cedník a přelijete vřící vodou. Všechny dnešní rady jsou prověřené časem, tak je můžete bez obav zkusit.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser