Neznámý pachatel poškodil šest aut před urgentním příjmem kladenské nemocnice

3. prosinec 2021 17:00, aktualizováno

Policisté stále hledají člověka, který o víkendu před urgentním příjmem kladenské nemocnice poškodil šest aut. Radiožurnálu to potvrdila mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. Podle ní mělo jít o vozidla zaměstnanců zdravotnického zařízení. Policie pokračuje ve vyslýchání svědků. Po dopadení hrozí pachateli až jeden rok vězení.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. To znamená, že už máme vyslechnuty všechny poškozené. Teď budeme ještě zkoumat kamerové záznamy,“ řekla v pátek pro server iROZHLAS.cz mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová.

Podle ní mají policisté v tuto chvíli nahlášeno poškození šesti vozidel. Pachatel jim propíchal pneumatiky, poškrábal lak a třeba i urazil zrcátka. Auta poškodil přímo v areálu kladenské nemocnice před urgentním příjmem. Podle policistů mělo jít konkrétně o vozidla zaměstnanců zdravotnického zařízení.

Škodu zatím policisté odhadují v řádech desítek tisíc korun. Vyšetřovatelé teď budou procházet kamerové záznamy a na jejich základě předvolávat další svědky. Pachateli po dopadení hrozí až jeden rok vězení.

Zneužití facebookového profilu Masarykovy nemocnice v Rakovníku

Další problém hlásí Masarykova nemocnice v Rakovníku. Stěžuje si na zneužití svého facebookového profilu. Fotku z otevírání nového oddělení v přerovské nemocnici kdosi úmyslně prezentoval jako snímek z prázdných pokojů rakovnické nemocnice. Nemocnice Rakovník se od šíření této poplašné zprávy veřejně distancuje.

Další útoky

Jde o další útoky na zdravotníky nebo veřejně činné osoby spojené s řízením státu v epidemii za poslední týdny. Lidé už například minulý pátek demonstrovali před domy imunologa Václava Hořejšího a prezidenta České lékařské komory Milana Kubka. Ten navíc pro server Novinky.cz řekl, že už je několik týdnů vystaven i útokům na ulici. Výhrůžkám má čelit i jeho rodina.

Demonstracím před svým domem čelila například i hlavní hygienička Pavla Svrčinová.

V pondělí policisté zadrželi třiašedesátiletého muže, který ohrožoval se střelnou zbraní a nožem v ruce personál benešovské nemocnice. Na chirurgickou ambulanci ho kvůli ošetření dopravila sanitka. Zbraně si přinesl v batohu. Policisté muže obvinili z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví, za které mu hrozí tři roky vězení.

Ve čtvrtek pak na svém facebookovém profilu informoval i premiér v demisi Andrej Babiš (ANO), že se jej pokusil napadnout muž s plynovou pistolí. K incidentu došlo podle policejního mluvčího Jana Rybanského už ve středu 24. listopadu. Uvedl to v pátek pro ČTK.

Muže hned na vrátnici Úřadu vlády zadržela ochranná služba. Podle policejního mluvčího je podezřelý ze spáchání trestných činů výtržnictví a násilí proti úřední osobě. Pokud ho odsoudí, hrozí mu až šestiletý trest odnětí svobody. Kvůli znaleckým posudkům je v tuto chvíli ve zdravotnickém zařízení Bohnice.

autor: pik | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio