Ilja Kučera ml.

Moderátor

Jsem autorem pořadu Divadlo pro vaše uši a moderuji Noční proud.

Životní motto: 
„Kupuješ-li ptáka, podívej se, nemá-li zuby. Má-li je, není to pták.“ (D. Charmse) „Obvykle se zapomenu podívat…“

Co dělám v rozhlase: 
Jako syn dlouholetého rozhlasového redaktora jsem odmalička vyrůstal mezi mikrofony a studiovými pásky a své první „pořady“ jsem vytvářel doma na magnetofonu Sonet Duo dřív, než se naučil malou násobilku. S rozhlasem jsem „doopravdy“ začal spolupracovat po roce 1989.

V roce 2006 jsem začal spolupracovat s Českým rozhlasem Regina. Od roku 2007 jsem moderátorem Nočního proudu, díky své aktivní muzikantské zkušenosti a zkušenosti hudebního publicisty a novináře. Moderuji také Divadlo pro vaše uši, kde zúročuju svůj blízký vztah k rozhlasové zábavě. Divadlo pro vaše uši si můžete od 2. ledna 2014 poslechnout na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu, mimo Reginy.

Před rozhlasem:
Po absolvování gymnázia a roční elévské praxi v humoristickém týdeníku Dikobraz, jsem navštěvoval v letech 1981–1983 Fakultu žurnalistiky UK, kterou jsem nedokončil. Střídal jsem pak různá zaměstnání, věnoval se psaní a hudbě a po roce 1989 jsem začal působit střídavě v několika soukromých rozhlasových stanicích a v Československém a Českém rozhlase.

Na sedm let jsem si rovněž souběžně vyzkoušel práci televizního scenáristy. Mám na svém kontě devět knižních titulů, z toho čtyři beletristické a ostatní hudební monografie nebo knížky z prostředí hudebního divadla.

Sledujte nás