Soutěžní recepty
-
Autorka vítězného receptu Pochoutkového roku 2020 na zelné šlíšky Iveta Podlucká plakala dojetím
Vítězem Pochoutkového roku 2020 se staly jednoduché, chuťově výrazné a zároveň vynikající zelné šlíšky, které upekla Iveta Podlucká z Veselí nad Moravou.
-
Nejlepší vánočka od Františky Lysoňkové z Bohuslavic u Zlína vás uchvátí a naladí na letošní Vánoce
Posledním letošním soutěžním receptem Pochoutkového roku je vánočka Františky Lysoňkové z Bohuslavic u Zlína.
-
Dokonalé pečené kuře na mrkvi podle 60 let starého receptu maminky Jiřiny Boučkové
Maminka Jiřiny Boučkové z Dobřan na Plzeňsku pekla už před 60 lety kuře na mrkvi tak, aby mrkev ani kuře nebylo sladké, ale zachovalo si slanou chuť.
-
Výtečné sýrové karbanátky zvané sýřenky usmažila podle 40 let starého receptu Růžena Pokorná
Jakési sýrové karbanátky s cibulkou na vece potřené hořčicí připravila Růžena Pokorná z Dobřichovic podle receptu své maminky.
-
Vláčné a křupavé sladké šišmáky se sněhem a ořechy upekla Libuše Mariánková z Litoměřic
Libuše Mariánková z Litoměřic upekla šišmáky, které jsou za tepla nádherné vláčné a díky oříškům křupavé jak nejlahodnější vánoční cukroví.
-
Mican nejmilejší je dokonale pečený králík se šalotkami na víně od Vlasty Canové z Jihlavy
Za Vlastou Canovou nás poslala porota Pochoutkového roku, protože se ji líbil recept na pečeného králíka se šalotkami, houbami, zalitý vývarem a bílým vínem.
-
Hřejivá a léčivá polévka našich babiček, to je slepičí kaldoun Petry Neubauerové ze Zadní Třebaně
Už naše babičky věděly, že slepičí polévka dokáže vyléčit nachlazené, pomůže rodičkám a zahřeje.
-
Fazole se zelím a bůčkem je dokonalé jídlo z jednoho pekáče od Rostislava Havrana z Hradce Králové
Fazole s kysaným zelím a bůčkem je dokonalé rychlé jídlo, které vám zachutná.
-
Bombastické mandarinkové řezy se smetanovým krémem a piškotem od Zuzany Königové z Ohrazenic
Nejlepší chlazené mandarinkové řezy letošního léta připravila Zuzana Königová z Ohrazenice na Turnovsku.
-
Udělejte si svoje zavináče z cejnů, budete nadšeni receptem Jana Pištěláka z Pustiměře
Jestli milujete rybí saláty, měli byste si zkusit naložit vlastní zavináče. Z nich pak uděláte jakýkoliv rybí salát, jak ho máte rádi.