Nová kanalizace i povrch. Kolony ve Svitavách budou až do podzimu

21. červen 2018 10:00

Ve Svitavách začala oprava kanalizace na ulici T. G. Masaryka. Pro řidiče, kteří městem projíždějí po silnici I/34 to znamená, že si počkají v kolonách. Provoz je svedený do jednoho jízdního pruhu a řídí ho semafory.

V první fázi přijde na řadu oprava kanalizace, vodovodu, veřejného osvětlení a zeleň. Až to bude všechno hotové, nastoupí silničáři. Dělníci teď začali pracovat na úseku od parčíku pod finančním úřadem po křižovatku s ulicí Richarda Kloudy, pak se přesunou do místa u Seniorcentra. Tam budou opravovat sítě až po křižovatku u gymnázia.

Kolony až do podzimu

Řidiči musí být trpěliví. Práce tam potrvají až do podzimu, protože až bude hotová výměna kanalizace a vodovodu, nastoupí silničáři a budou dělat nový povrch silnice I/34, která je zejména kvůli kamionům ve velmi špatném stavu. Provoz na ulici T. G. Masaryka budou po dobu stavebních prací řídit semafory, a protože je hlavně v době dopravní špičky velmi hustý, musí řidiči počítat s kolonami.

Jestli budou silničáři pokračovat i dál, tedy změnou stávající křižovatky ulic T. G. Masaryka, Poličská a Sokolovská na kruhový objezd, to není jisté. Radnice teď jedná s ŘSD  o možnosti přesunu prací na křižovatce až na jaro příštího roku. Zatím ale ještě není jasné, jestli se dohodnou.

Spustit audio