Nová multifunkční sportovní hala ve Slaném by měla být otevřena v příštím roce. Teď se stavba připravuje na zimu

8. prosinec 2022 10:00

Florbalisté, futsalisté i volejbalisté ve Slaném už nebudou muset na tréninky a zápasy dojíždět do okolních měst. Radnice totiž za rok v lokalitě na Hájích otevře novou multifunkční halu. Na stavbě se byla podívat naše reportérka Karolína Burdová.

Dělníci teď ještě pracují na bočních stěnách, aby byla hala kompletně připravená na zimu. Ale i v následujících měsících budou práce podle starosty Slaného Martina Hrabánka z ODS pokračovat:

"S tím, že se budou dělat tady šatny a další věci. Teď se tam dělají okna, potom samozřejmě jakoby úplně ty největší práce by měly přicházet od jarních měsíců, kdy už by se měla dělat jak palubovka, tak vytápění a další věci.

První sportovci by si měli v nové hale zahrát na podzim příštího roku. Které sporty si lidé v nové hale zahrají?

"To sportoviště bude multifunkční, takže sloužit bude několika sportům zároveň, od florbalu, futsalu a basketbalu po volejbal, házenou nebo třeba nohejbal. Během dopolední tam budou docházet i děti z blízké základní školy. Součástí haly bude i další sál určený pro aerobik, tanec a fitness. V zimním období ji zas můžou jako tréninkové zázemí využít i atleti a fotbalisté. No a k uváze je taky využívat halu pro větší kulturní akce. Jen samotná tribuna má kapacitu přibližně 250 až 300 diváků," říká starosta.

 Město nedávno dokončilo také opravu zimního stadionu a hned nato se tam vrátili i sportovci. Provoz haly je teď díky nové technologii ekologičtější a energeticky efektivnější. Ještě je potřeba dokončit opravu hotelové části stadionu. Pokoje budou mít nové koupelny, koberce i osvětlení. Kompletně hotovo by pak mělo být v lednu.

autoři: Karolína Burdová , JMys
Spustit audio