Novým místostarostou Chebu byl zvolen Ladislav Hrubý

23. říjen 2020 09:00

Novým místostarostou Chebu byl dnes na jednání zastupitelstva zvolen Ladislav Hrubý (VPM). Nahradí Miroslava Plevného (VPM), který se stal senátorem za Chebsko.

Plevný zůstane členem městské rady. Právník Ladislav Hrubý dostal 20 hlasů, přítomných bylo 21 zastupitelů. Na starosti by měl mít odbor majetkoprávní, stavební a životního prostředí, odbor projektového managementu, investiční a odbor správních činností.

Hrubý řekl, že si chce ponechat částečnou praxi advokáta. „Ale můj hlavní pracovní poměr bude na úřadě, právnickou praxi utlumím a ponechám si jen menší skupinu stálých klientů,“ dodal. V práci na úřadě by chtěl využít zejména své právnické znalosti.

V Chebu v posledních komunálních volbách s převahou vyhrálo hnutí Volba pro město (VPM). Ve 30členném zastupitelstvu má 15 křesel. Přesto v koalici spolupracuje i s dalšími zastupiteli. Na jednání se také novými členy zastupitelstva stali Martin Řezníček a Jiří Duchka (oba VPM), kteří nahradili odcházející Michala Poláka a Michala Ouřadu (rovněž VPM), kteří kvůli pracovním povinnostem na post v zastupitelstvu rezignovali.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio