Nymburské nádraží a ženy na železnici

17. březen 2012
Region expres , Region expres , Region expres

Podívali jsme se na nymburské nádraží a představili dvě profese, které ovládají ženy. Vendula Lexová se rozpovídala o funkci vozové disponentky. Soňa Provazníková pro změnu pracuje jako nákladní pokladní. Co v sobě jejich profese skrývá?

Práce na železnici není jen doménou mužů. Pochopitelně existují profese, které ovládají ženy. Vendula Lexová například pracuje na nymburském nádraží jako vozová disponentka. Za co například zodpovídá? I o tom byl první příspěvek.

Ani ve druhém příspěvku jsme nymburské nádraží nehodlali opustit. Jen jsme se přesunuli k jiné profesi. Co v sobě skrývá práce nákladní pokladní? Ví to a nenechala si to jen pro sebe Soňa Provazníková.

Zprávy z železnice:
Česká fotbalová reprezentace už má jasno o tom, jak pocestuje na fotbalové EURO do Polska. Nebude to autobusem ani letadlem. Pojede vlakem! České dráhy se totiž staly oficiálním dopravcem národního týmu. Pokud patříte i vy mezi faoušky a na evropský šampionát máte namířeno, chystají se zvláštní vlaky. O tom více v některém z dalších vydání Region expresu.

Internetová kavárna nemusí být v blízké době jen statická. Může se pohybovat i po kolejích. Společnost RegioJet totiž hodlá do svých souprav od jara zapojit dva vozy, které jako internetová kavárna skutečně budou sloužit. Cestující budou mít k dispozici křesla a stolky pro pohodlnou práci. Samozřejmě využití zde najdou i studenti. Jeden takto speciálně upravený vůz pojme 36 pasažérů. Objeví se na nejvytíženějších ranních spojích z Ostravy do Prahy a odpoledne při cestě z hlavního města na sever Moravy.

autor: Pavel Petr
Spustit audio