O šišce Borovce. Hajajovy příběhy o přátelství uprostřed lesa vypráví Naďa Konvalinková

18. duben 2021

Jak se potká borová šiška se zajícem Chlupáčem, to je zvláštní historie. Že se však spřátelí a budou si vzájemně pomáhat, to je jistota. Vypráví Naďa Konvalinková. Hajajovy pohádky poslouchejte na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas. 

Napsala: Jaroslava Pechová
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Režie: Markéta Jahodová
Natočeno: 1990

Jak Borovka roztála

Jestli jste už někdy spadli do sněhu a kutáleli se ze svahu dolů, tak víte, žena konci z vás bude úplná ledová koule. Podobně na tom byla šiška, která se dokutálela až k zajícově chaloupce. Co tam zažila?

Jak Borovka dostala houpací postýlku

Mohou spolu žít zajíc, šiška a pavouk v jedné chaloupce? Zdá se vám to jako bláznivý nápad? I pavoučkovi to tak připadalo, ale nakonec přišel na to, že to není vůbec špatné soužití...

Jak se z Borovky stal akrobat

Zdálo by se, že šiška nemůže mít v lese nepřátele. Ale není tomu tak. Víte, co se stane, když Borovku zahlédne veverčák? Poslechněte si Hajaju.

Jak Borovka sáňkovala

Je krásná zima a Chlupáček s Borovkou se rozhodnou, že budou mít dobrou zimní náladu. A k ní patří sáňkování! Jak se jim bude v lese jezdit, to se dozvíte od Hajaji.

Jak se Borovka ohřála i bez kožichu

Snad každá žena se chce parádit. A platí to i o Borovce. Jakou tragédii však málem způsobila, když zatoužila po liščím rezavém kožíšku, to vám poví Hajaja v pátek.

Jak Borovka bruslila

Na cinkavou muziku z rampouchů se Borovce krásně tancuje. A s bruslemi na ledě je to ještě hezčí. Koho však tahle nezvyklá muzika probudí, o tom vám bude vyprávět Hajaja.

Jak Borovka přivítala jaro

Nejen lidé, ale také les se těší na jaro. Jenomže jaro má problém: nemůže najít bílé pírko, které by rozpustilo bílou peřinu. Kdo jaru pomůže a co se stane s Borovkou, to se dozvíte od Hajaji.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio