O trestu za legalizaci kradených aut rozhodne soud v Mladé Boleslavi v pátek

26. červen 2018 17:41

Okresní soud v Mladé Boleslavi vynese v pátek rozsudek v kauze vedoucího odboru dopravy mladoboleslavského magistrátu Josefa Macouna. Podle žaloby legalizoval kradená auta. Mělo jít o nejméně tři vozy za víc než 4,5 milionu korun, ukradené na Slovensku a v sousedním Německu.

Státní zástupce pro Macouna navrhuje podmínku a peněžitý trest. Macounovi přitom hrozí až desetileté vězení. Úředník tvrdí, že nelegální původ aut neznal. Připustil, že jejich přednostní registrace byla chyba. Dokumenty k vozům se podle něj zdály být pořádku. Macoun si jeden registrovaný vůz sám odkoupil. 

Podezření, že se na mladoboleslavském odboru dopravy registrují kradená luxusní auta, policisté prověřovali od roku 2015. Podle kriminalistů šlo hlavně o vozy značek Range Rover, Audi a BMW, odcizená v zahraničí. 

Přihlášeno bylo prý nejméně 12 aut za více než 20 milionů, prokázat se policii podařilo osm případů. Auta úředníci přihlašovali s pozměněnými identifikátory a padělanými doklady na fiktivní firmu, která pak vozy přes úvěry a leasingy prodávala dál.

autor: Lenka Pištěková | zdroj: ČTK
Spustit audio