Obnovení provozu po bourání mostu na D11 se komplikuje. Úsek u Mochova by měl být komplet průjezdný až večer

21. listopad 2021 16:02

Dálnice D11 byla dnes po noční demolici mostu u Mochova znovu průjezdná jen částečně. Odpoledne začala jezdit auta v jednom pruhu v každém směru u středu vozovky. Podle mluvčí Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje Petry Kučerové se kolem 16. hodiny  podařilo zprovoznit i druhý jízdní pruh ve směru na Prahu a komplet by měl být provoz n D11 až ve večerních hodinách.

Silničáři uzavřeli dálnici D11 v sobotu kolem 20. hodiny mezi exitem 8 Jirny a exitem 18 Bříství na celou noc kvůli demolici mostu u Mochova v okrese Praha-východ. Most vede nad dálnicí. Provoz měl být původně s omezením obnoven v neděli v 10 hodin.

Demolice mostu na D11 u Mochova

Objízdná trasa byla vedena oboustranně po silnici II/611 přes obce Nehvizdy – Mochov a Starý Vestec, ale podle informací Zelené vlny ČRo se na ní tvořily kolony.  

Most, po kterém vede silnice II/245, patří Středočeskému kraji. Je zavřený od 11. listopadu a přípravné práce na něm začaly už před několika dny. Nahradí jej nový, který bude stát zhruba 50 milionů korun bez DPH. Jeho životnost by podle zadání tendru měla být 100 let a také by měl umožnit budoucí rozšíření dálnice o dva jízdní pruhy.

autoři: Markéta Šulejová , Von
Spustit audio