OBRAZEM: Hokejisté HC Slavia odehráli výroční zápas v retro dresech ze 70. let

4. říjen 2021

Utkání 7. kola Chance ligy mezi Slavií a Jihlavou v sobotu 2. října mělo speciální historický nádech. Dva tradiční české kluby odehrály zápas v Edenu v retro dresech připomínající jejich bohatou minulost.

Slavia odehrála retro zápas s Jihlavou u příležitosti 120. výročí založení klubu. To sice připadlo na loňskou sezonu, ale vzhledem k pandemii koronaviru nemohli na zápasy Chance ligy chodit fanoušci. Speciální utkání proto muselo být posunuto.

Slávisté nastoupili do utkání v replikách dresů ze 70. let, které svojí podobou zároveň odkazují na historické dresy, se kterými hráli slávističtí hokejoví průkopníci a nastoupila v nich mimo jiné i česká reprezentace ve svém prvním mezinárodním vystoupení v roce 1909 na turnaji v Chamonix.

Výroční zápas HC Slavia s Jihlavou v retro dresech

Během slavnostního předzápasového ceremoniálu nastoupila na ledovou plochu zimního stadionu v Edenu více než dvacítka hokejových osobností, mezi nimiž nechyběli bratři Jindřich a Antonín Mickové, brankář Josef Hronek nebo legendární trenér Zbyněk Zavadil. Zápas skončil výsledkem 7:3 pro Jihlavu.

autor: JMys | zdroj: HC Slavia Praha
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka