OBRAZEM: Miniaturní i gigantické orchideje v nádherném aranžmá ve skleníku Fata Morgana botanické zahrady v Troji

7. říjen 2021

Ještě do neděle 10. října můžete obdivovat ty nejkrásnější a nejzajímavější orchideje z Ekvádoru v dechberoucím aranžmá na výstavě v pražské botanické zahradě v Troji.

Výstava orchidejí ve skleníku Fata Morgana přibližuje rostlinné bohatství a extrémy jihoamerického Ekvádoru. Expozice se zaměřuje zejména na extrémy v této rostlinné skupině, a to jak na miniatury, tak na druhy dorůstající doslova obřích rozměrů.

Květinová aranžmá pro výstavu i tentokrát navrhla a realizovala jedna z nejlepších českých floristek Klára Franc Vavříková. Na podobě přehlídky orchidejí v naší zahradě se podílí již potřetí v řadě. Inspirací jí byl jihoamerický Ekvádor a jeho pestrá škála barev.

Během procházky skleníkem se setkáte s mnoha typickými symboly této země, navštívíte květinové tržiště, zahlédnete pestrobarevného kolibříka a doslova na dosah ruky budete mít aktivní sopku. To vše originálně zpracované s využitím různorodých materiálů, jako jsou třeba české skleněné korálky od firmy Preciosa, doplněné různobarevnými květy živých orchidejí a dalších rostlin.

Aranžmá vznikla za pomoci studentů Střední zahradnické akademie v Mělníku.

Orchideje - výstava ve skleníku Fata Morgana 2021
autor: JMys | zdroj: Botanická zahrada Praha
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka