OBRAZEM: Záchrana mladých kralupských basketbalistek. Pomohli místní hasiči

20. březen 2023 17:00

Do zapeklité situace se dostaly mladé basketbalistky týmu BK Kralupy junior, když krátce před zahájením svého nedělního mistrovského zápasu na domácí palubovce zjistily, že se nemohou dostat z šatny.

Se zaseknutým zámkem si správce haly neporadil a zámečnická pohotovost by dorazila za delší dobu. O pomoc proto byli požádáni kralupští profesionální hasiči, kteří sídlí nedaleko sportovního komplexu, takže do tří minut byli na místě.

Nejrychlejší variantou pro vysvobození dívek bylo vyražení dveří, ale velitel družstva Vincent Keszi přišel na jinou cestu k záchraně – malým oknem, které ústilo přímo ke vchodu do haly. Pro mladé sportovkyně kategorie U15 nebyl problém vylézt přes lavici a radiátor do otevřeného okna, kde už na ně čekal jeden z hasičů a pomohl jim protáhnout okenním otvorem. Pak už za pomoci dalších dvou hasičů děvčata seskočila na zem, ani nebylo nutné použít připravený žebřík.

Basketbalistky tak mohly nastoupit do utkání, které nakonec výrazně vyhrály. A hasiči měli dost času, aby speciálním nářadím poškozený zámek otevřeli, aniž by došlo ke zničení celých dveří.

„Holky hrály skvěle, nevšední zážitek je namotivoval k parádnímu výkonu. Chtěla bych poděkovat rozhodčím a soupeři ASK Lovosice za zdržení začátku zapasu, které díky pohotovému zásahu bylo opravdu minimální. Největší díky celého týmu ovšem patří hasičům, že nám takto pomohli, odvedli skutečně profesionální práci,“ dodala trenérka kralupských hráček Jiřina Němcová.

zdroje: HZS ScK , BK Kralupy
Spustit audio