Obsílka nemusí být jen od soudu

Jste v nejlepších letech a objevíte ve schránce dopis, který vás nepotěší? Občas se to stane. Přitom potěšení by přece jen na vaší straně mělo být. Možná vás právě pan docent Suchánek nebo někdo z jeho kolegů zve k sobě. Ale nebude se podle očekávání jednat o dlouhý pohled do očí. Dlouhý možná ještě ano, ale do očí spíš ne.

Docent Štěpán Suchánek je zvyklý si prohlížet místa, kam si sami nevidíme a ani ostatní v našem okolí tento pohled nevyhledávají. Když na něj prozradím, že je předsedou Komise pro program kolorektálního karcinomu Ministerstva zdravotnictví ČR, můžete zvolat „přihořívá“.

A když doplním, že je také Vedoucím lékařem Centra pro screeningovou kolonoskopii a Vedoucím lékařem Centra pro experimentální endoskopii v Ústřední vojenské nemocnici, máte vyhráno.

Ano, „hoří“, pan docent vám prohlédne střeva a bude se při tom pohybovat jednosměrkou v protisměru. Nečekejte ale, že tam hledá to, co vás právě teď napadlo. Nejdřív vás totiž na návštěvu u sebe připraví, takže k němu vyrazíte čistí, jak padlý sníh, a on se pak může věnovat tomu, kvůli čemu jste k němu opravdu dorazili.

A co když při svém putování vašimi útrobami něco navíc, co tam nepatří, najde? O tom nám víc řekne v dnešním podcastu. Poslechněte si celý rozhovor.

 

autor: Petr Arenberger
Spustit audio