Očkování okrasných a ovocných dřevin, Kraniosakrální terapie, lehké nerezové komíny

2. duben 2011
Region expres , Region expres , Region expres

V březnu je čas na očkování dřevin - okrasných i ovocných. Správnou techniku očkování nám přiblížila zahradnice Olga Gabertová. Pokud vás bolí záda nebo se cítíte vyčerpaní, mohli byste vyzkoušet tzv. „Kraniosakrální terapii“. Jak se provádí a jak konkrétně na náš organismus působí jste se dozvěděli v reportáži Markéty Vejvodové.

Očkování okrasných a ovocných dřevin
Právě v březnu je čas na očkování dřevin - okrasných i ovocných. Stromek nebo keř pak bude mít původní vlastnosti, ale také vlastnosti nově naštěpované rostliny. Správnou techniku očkování nám přiblížila zahradnice Olga Gabertová z Řepova u Mladé Boleslavi. Na její zkušenosti se ptal Jan Zítka.

Kraniosakrální terapie
Pokud vás bolí záda nebo se cítíte vyčerpaní, v dnešní době existuje mnoho nejrůznějších jemných terapií, které můžete ve volném čase vyzkoušet, a které mohou pozitivně ovlivnit vaše fyzické i psychické zdraví. Jednou ze speciálních technik je tzv. Kraniosakrální terapie. O tom, jak se provádí a jak konkrétně na náš organismus působí mluvila Markéta Vejvodová s terapeutkou Jitkou Indrychovou z firmy Tego.CZ

Lehké nerezové komíny
Také jste si letos v zimě řekli – „už nikdy více doma takovou zimu“ a rozhodli jste se na jaře dokončit nebo nově postavit komín. Třeba ke krbu nebo k výkonnějšímu kotli? Jenomže, možná na střeše nemáte dost místa, nebo vaše střecha není dostatečně nosná. Nezoufejte, s tímto problémem vám může pomoci tzv. „lehký nerezový komín“. O tom, jaké jsou jeho výhody a jak se montuje, mluvila Markéta Vejvodová s Jiřím Vrbou z firmy Schiedel, a.s.

Záněty močových cest u psů
A teď zajdeme do veterinární ordinace. Doktora Jiřího Filipa se zeptáme na problémy spojené se záněty močových cest u psů. Řeč bude hlavně o zánětu močového měchýře a jeho léčbě. Návštěvu u veterináře Jiřího Filipa nám zprostředkoval Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Víte, na co je dobrý dětský olej? Například nám uvolní těsný prsten z prstu. Mimo jiné odstraňuje exém na dětské hlavičce, případně trochu dětského oleje s pár kapkami parfému je ideální do vaší koupele.

Spustit audio